Reset - Amy Tintera

16:59

UKÁZKA:


Virus tělo po smrti resetuje a člověk vstane z mrtvých, silnější a mocnější než kdy dřív. Ale také chladný a bez emocí. Jako ďábelská napodobenina toho, čím jsme bývali, říkají lidé. Většina by raději doopravdy zemřela, než aby se stala jedním z resetovaných šťastlivců.


n



JAK TO VIDÍM JÁ:


Knihu vydalo nakladatelství Egmont a má 384 stran.

Už od začátku mi kniha připomínala sprintera, který se rozhodl zaběhnout maraton. Chápej, úžasný začátek, který je nabitý akcí a má silnou ženskou hrdinku. Jenomže jak stránky přibývají, hrdinka ztrácí sílu a charisma a příběh se začíná táhnout. Hlavní postavou  je 17letá Wren, která byla ve svých 12ti letech zastřelena a díky viru v jejím těle znovu obživla. Tomu se říká resetnout. Čím déle trvá smrt před obživnutím, tím je reset silnější a člověk ztrácí lidské emoce. Wren je nejsilnější reset s jejími 178 minutami smrti. Na začátku knihy je Wren silná osobnost bez citů. Taková "bad ass girl". Ale s příchodem Calluma se všechno mění. Aneb za vším hledej chlapa. Callum je číslo 22, takže skoro člověk se všemi city a potřebami. Wren si ho vybere na výcvik a milý Callum začne blbnou její hlavu. Tady začala být knížka dost otravná. Přesně jsem věděla kam směřuje, a že je love story ve vzduchu. Wren se mění a už to není ta hrdinka co jste si zamilovali na začátku. Jiskření mezi nimi se táhne nekolik desítek stran a vy máte chuť je majznout po hlavě se zoufalým výkřikem ,"Sakra, tak už na to skočte, ať je konečně klid a objeví se zas nějaká ta akce". Samozřejmě oni vás neslyší, a tak několik dlouhých stran trpíte s jejich dlouhými pohledy do očí a oťapkáváním se. V knize mi chybí detailnější popis, jak vůbec resetování lidí začalo. Autorce zřejmě chyběla trocha fantazie aneb když nemáš příčinu, tak za vším hledej vir. Podobnost se zombií čistě náhodná, zvláště když reseta můžete zabít pouze kůlkou do hlavy. Pokud projdete resetem, tak je to stejné jako navšívit kliniku krásy s možností plastické chirurgie. Všichni jsou po resetu krasní. V reálném životě se z vás nanejvýš stane popel, anebo se rozložíte v zemi, ve společnosti různé havěti. Jo tohle se mi líbilo. :D . Kdyby mě bylo o pár let míň (hmmm asi tak o 25), tak se mi knížka líbit bude. Nápad super, provedení pokulhává. Nevím, jestli se pustím do pokračování, zatím mě to nijak neláká. 






DUCK CHART: 

Dávám 3 z 5. Knížka není špatná, jen je určená pro jinou věkovou kategorii než jsem já. 




You Might Also Like

1 komentářů

  1. To se mi poslední dobou stává docela často- začtu se do knihy, která budí nadšené ohlasy, a nakonec zjistím, že nejspíš nejsem cílová skupina a podařilo se mi sáhnout vedle :D A to přirovnání ke sprinterovi je fakt vtipné, ale trefné - a mám dojem, že podobným neduhem trpí spousta knih.

    OdpovědětVymazat

Počet zobrazení stránky