Panský klub

18:22

Kniha, která se teprve narodí


Anotace: 


O čem že je Panský klub? Rozhodně ne o diskuzním kroužku sešlých pánů při skleničce whisky a doutníku.
Dominik a Robert provozují luxusní Panský klub, který se drží jediné zásady, "Náš zákazník, náš Pán". Lilian Ganonová, mladá a zhýčkaná nezbednice, k tomu nevlastní dcera kandidáta na prezidenta, okusí tuto zásadu na vlastní kůži. Celý její svět se rázem převrátí vzhůru nohama, když se jednoho dne nedobrovolně ocitne v klubu a je nucena projít výcvikem na Společnici, aby byla následně doručena zákazníkovi. V ten samý moment se rozjede doslova hra o přežití a není vůbec jisté, jestli se jí podaří dostat pryč. Ve světě, ve kterém je lidstvo postihnuto nemocí, která zabraňuje rozkladu mrtvol a morálka lidstva je na svém absolutním minimu, není jisté absolutně nic.
Panský klub je příběh odehrávající se v brutálním a zvráceném světě, ve kterém je hlavním uměleckým směrem Nekrotismus a sexuální touhy nabývají těch nejbizarnějších podob. A byť k tomu název svádí, rozhodně neočekávejte, že v rukou držíte erotický román, po kterém se budete červenat až za ušima. Na takové něžnosti není v Panském klubu místo.
Pokud jste si mysleli, že jste již viděli a četli vše a nic Vás již nedokáže překvapit či šokovat, Panský klub Vás donutí tento názor přehodnotit. 




Jak to vidím já:


Možná už o mně víte, že nemám ráda české autory. Pokud ne, tak jste se to dozvěděli právě teď. Ono číst např. o sériovém vrahu Novákovi co miluje svíčkovou a po směně si odskočí tramvají spáchat pár vražd do Chuchle, zní přinejmenším divně. 
Minulý týden se na fcb ve skupině "Knižní blogeři" objevil autor, kterému vychází kniha v říjnu, s nabídkou ukázky  kde mě její anotace přinejmenším zaujala. Třeba opravdu zaplní tu díru, která je na českém trhu. Ukázku jsem do dvou dnů dostala a strávila s ní páteční odpoledne. A můj názor??? 

Kritická část:

  • Už na fcb jsem se autora ptala jestli obálka knihy je konečná. Bohužel je. Grafický design mi připomíná 90tá  léta. Ale každý máme jiný vkus a obálka knihu nedělá.
  • Kniha začíná dlouhou předmluvou, kterou si autor mohl odpustit. Proč vysvětlovat, obhajovat a blahořečit svojí knihu hned na začátku??? Ano, chápu vysvětlení co znamená název knihy ale nemusím vědět celý proces vzniku a už vůbec ne obhajování tématu nebo jaký je názor jeho přátel. 
  • Musím říct, že hned prolog mě rozsekal. Ano, nemám ráda sex v knihách, které se řadí do žánru thriller. Nicménně tady u této jsem, vzhledem k tématu, počítala s častým stykem :D . Jenomže jsem nebyla připravená na popis jak z porna, co bylo vyrobeno soudruhy z NDR. Jako vážně popis sexu stylem "niagarské vodopády, šťávičky, orgasmometr"??? Má divoká představivost viděla hýbající se zadek německého soudruha s knírkem a jeho milenku divoce házející hlavou, která je poznamenaná trvalou. 
  • Hodně mě zarazil výběr jmen. Hrob kde je pohřbena rodina Gonzalesova ve mě evokuje Španělsko. Děti jménem Yin a Liu zase Čínu a kapitan Vorobyov Rusko. Aneb celý svět spojme se. 
  • Prodej organických sexuálních pomůcek ve spojitosti se zaměstnáním .  Hm tak jako první jsem si představila pěstitele mrkve nebo okurky. Ano je to vysvětleno dál v knize ale stejně prvotní myšlenka je sviňa :D
  • Nevěděla jsem do jaké doby kniha patří. Začátek ala 90tá léta, následuje kapitola ze součastnosti, hop a skok jak vystřižený z scifi a bál jak z dob 4 mušketýrů. 

Pozitivní část:

  • Kapitola Gen je skvělá. Scifi část s nápadem nerozkladajících se nebožtíků mě nadchla.
  • Lidské piňáty se zařazují k tomu povedenému. Celkově vykreslení plesu, postav a prostředí bylo hodně nápadité.
  • Brutální popisy jsou opravdu brutálni, takže milovníci krve a odřezaných částí těl si přijdou na své.
  • Hodně čtivé je setkání Roberta a Dominika a jejich příběh.

Závěr??? V knize jsou dobré nápady, ale těch nápadu je moc. Použít každý z nich zvlašť, rozepsat se tak autor má materiál minimálně na další knihu. Dohromady je výsledek dosti nesourodý. Věřím, že autor si svoje čtenáře najde, děkuju za poskytnutí ukázky a přeju hodně štěstí. 

Kniha má svojí fcb stránku, kde se dočtete víc. Zde




You Might Also Like

0 komentářů

Počet zobrazení stránky