Tak trochu "jiné" knihy pro děti

17:23

Moje sestra chtěla koupit knihu synovci. A jelikož po právu uznala, že větší odborník přes knihy jsem já, dala mi bojový úkol. Najít takovou knihu, která bude vhodná pro čtyřletého kluka a zároveň nenabourá výchovné metody "bio" matky. No to si holka moc nepomohla.  S 15ti letým puberťákem jsem v dětských knihách úplná "old school". Ale jasně že to nepřiznám, takže odepisuju jak to není problém a je jasný, že najdu úplnou pecku. Matka i samotné dítě jí budou líbat ruce. A začnu googlit. Znáte to, když se setkáte s přítelem Google a skončíte s ním úplně někde jinde, než jste původně chtěli?? Ano, ano i já tak dopadla. Díky této zkušenosti jsem objevila neobjevitelné a přestala jsem si stěžovat proč knihy v angličtině se automaticky nepřekládají do češtiny. Nechtěla bych mít na krku mentální poruchu synovce a žalobu pro ohrožení dítěte. 


Takový jiný "Wonderland"


1. Why mommy poisoned you - Proč tě maminka otrávila




Hádám, že tenhle skvost se řadí do naučné literatury. Přečtení knihy má zřejmě pomoci dítku vyrovnat se se situací, že ho matka otrávila.  Neumím si dobře představit co za perly jsou uvnitř, ale pozor kniha je omyvatelná. 


2. Baby's first pole dance 




Chcete mít ze svého dítěte tanečnici u tyče??? Tak tahle kniha je přesně něco co musíte mít ve své knihovně :D


3. Mommy drinks because you are bad - Maminka pije, protože zlobíš 




Tak tenhle skvost vydalo vydavatelství zaměřené náboženským směrem. Máš matku alkoholičku??? Můžeš za to ty a kniha ti zřejmě vysvětlí proč, zatímco tvoje matka bude vyspávat kocovinu. 


4. My first little boob job 





Od malička by děti měli vědet jak upravit svoje tělo pomocí silikonu a co to přesně obnáší. Prsa a silikon zřejmě spasí svět. 


5. Harpo's horrible secret - Harpovo děsivé tajemství





Nějak si neumím představit o čem to je knížka. Buď má naprosto debilní název nebo nešťastně zvolenou obálku. Společně dohromady to pripomíná knihu zabývající pedofilií. 


6. Never too young yo have a baby 




Kniha byla vydaná křesťanským nakladatelstvím. Potraty neuznáváme a ty nejsi nikdy moc mladý abys nemohl mít dítě. A pak děti mají děti a antikoncepce tě asi dostane do pekla. 


7. My mom has hepatitis C 




Další kniha co šíří osvětu dětem. Setkání se žloutenkou typu C musí být nesmírný literární zážitek. 


8. Everything I want to do is illegal 




Netuším co farmář McDonald chce dělat, ale jsem si jistá, že to ani vědět nechci. 


Pokorně se tedy vracím k Červené Karkulce, kde sežrání vlkem, je to nejmenší zlo. :D 

















You Might Also Like

8 komentářů

  1. Bože 😂 moje dítě se nad těma názvama plácá do čela 😂 a prej radči zůstane u Cooboo😂😂

    OdpovědětVymazat
  2. Podobny vyber hruzoknih pro deti jsem uz videla a muzu rict,ze si prijdu jako strasna konzerva, ale v tuto chvili bych snad povolila i paleni knih :-D Radeji Tappiho - ten je proste nej :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Podobny vyber hruzoknih pro deti jsem uz videla a muzu rict,ze si prijdu jako strasna konzerva, ale v tuto chvili bych snad povolila i paleni knih :-D Radeji Tappiho - ten je proste nej :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to jsou hitovky :D :D chudáci děti.
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Počet zobrazení stránky