#11 Nedělní chvilka

8:51

Známe to všichni. Čtení je sice krásná věc, posilujeme fantazii, ale co naše těla? Ano, ano, ty hodiny prosezené na gauči, ve všech možných i nemožných pozicích jsou znát. A věřte, že s věkem je to ještě horší. Umíte si představit, že by se čtením hublo? To by bylo krásný. Chcete zhubnout pět kg? Žádný problém. Přečtěte si pět knih a budete jako laňka. Sakra, to by se mi líbilo. Bohužel, takhle to nefunguje. Ale co když to přece jenom jde? Jde spojit knihomolství s hubnutím? Zapátrala jsem na netu, a našla? Jasně, že jo. Představím vám "workout pro knihomoly". Zvedněte zadky z gauče, z toho křesla taky. Kafe počká, čokoláda se nerozteče, jdeme na to. :D


1. Čtecí sed o stěnu 

Jak na to: Připravte si knihu, kterou právě čtete a vyberte si vhodnou zeď. Vyvarujte se zdí s vyčnívajícími hřebíky nebo policí v úrovni vaší hlavy. To poslední co chcete, je zapíchlý hřebík v zadku nebo rozbitá hlava. Udělejte dřep o stěnu a čtěte jak je vám libo. Po každé kapitole se zvedněte a uvolněte si nohy. Cítíte pálení? Pak děláte cvik správně. Hubnete a nemusíte se vzdát své knihy. 



2. Stránkové kliky

Jak na to: Knihu otevřete na místě kde jste skončili a položte na podlahu. Pokračujte ve čtení a zároveň provádějte kliky. Zkušenější jedinci mohou zkusit klik na jedné ruce pokud potřebují otočit stránku. My ostatní lemry provádíme kliky, dokud máme co číst. Při potřebě otočit list si dáme pauzu. 


3. Trilogie, posilování tricepsu



Jak na to: K tomuto cviku potřebujeme trilogii. Posadíme se a jednu z knih umístíme do výšky očí. Pohodlí při čtení nade vše! Zbylé dvě knihy nám poslouží jako činky. Cvik provádějte tak, jak vidíte na obrázku. Výhoda cviku je, že pokud dočtete knihu, plynule můžete navázat, a to tak že knihy prohodíte. Tímto stylem zvládnete hodiny,  dny, pro pomalé čtenáře týdny cvičení. 


4. Nakopávání postav

Jak na to: Ke cviku budete potřebovat knihu kterou jste již četli. Zavřenou ji položte na podlahu a klekněte si. Začněte vyjmenovávat postavy v knize. S každou postavou švihneme nohou vzad. Moje malá vychytávka: nejlépe cvik funguje s knihou, která se vám nelíbila. Do švihů dáte větší sílu a pálíte víc kalorií.


5. Knižní výpady

Jak na to: Do každé ruky vezměte knihu. Knihy by měly mít podobnou váhu. Začněte dělat výpady. Délku cviku nechám na vaší kondice, ovšem bonusové body získáte za použití encyklopedií. 


6. Knižní prkno

Jak na to: Knihu položíme přímo pod sebe a zaujmeme pozici prkna. V té vydržíme, dokud nepřečteme stránku. Nebojte se, čas s dobrou knihou utíká rychle. 


7. Knižní maraton 

Jak na to: Lehněte si na bok a samozřejmě knihu sebou. Při čtení kmitejte nohama nahoru a dolů. Po přečtení kapitoly se otočte na druhý bok a pokračujte. Pro ty ambiciozní je zde možnost měnit stranu po dočtení celé knihy. 


8. Komínkové sklapovačky 

Jak na to: Z vaší knihovny vyberte pár knih a postavte komínek. Začněte provádět cvik a s každým sedem vezměte jednu knihu. Délka cviku závisí na velikosti komínu. Záleží čistě jen na vás, jakou náročnost si zvolíte.  


9. Knižní dřepy

Jak na to: Postav se čelem ke knihovně a začni dělat dřepy. Současně  s cvikem čti názvy knih. Délka cviku je libovolná. Mužeš si dát pauzu po první polici, druhé nebo třeba až po celé knihovně. 


10. Závěr

Jak na to: Lehni si na záda a knihu drž nad hlavou. Uvolni celé tělo  a čti dokud tě ruce nezačnou bolet. 


Hurá, hurá zvladli jsme to :D. Krásnou neděli moji milí a mějte se fajn xxx. 


 












You Might Also Like

5 komentářů

  1. :D Super, já tyhle cviky cvičím téměř každý den ale knihu mně tedy napadlo vzít jen k té výdrži kolenou zdi a u prkna, ale tam s postupujícími vteřinami je těžké se na písmenka soustředit. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Teda nevím, jak bych dávala knižní prkno :D Mně to prkno stačí samo o sobě :D

    OdpovědětVymazat

Počet zobrazení stránky