Záložky pod lupou I.

13:17




Záložky, záložky a zase záložky. To je dnešní téma článku. Ujíždím na těch barevných kouskách papíru a naprosto nedisciplovaně je nepoužívám. Proč taky, že jo? Co kdyby se jim něco stalo? Například ta krásná barva by se odřela anebo by se ohnuly a co takhle kdyby se mi natrhly? Mé srdce planoucí záložkovou láskou by bylo naprosto zlomené a roztříštěné na milion kousků 😂

Hodně knih čtu v Kindle a ty jaksi záložky nepotřebují. Když už mám rande s knihou papírovou, dopadá to tak, že stránky zakládám jízdenkou z autobusu, obalem od žvýkaček anebo ve chvili naprosté nouze a zoufalství lžičkou. A přitom záložky jsou usazeny v knihovně  a umím se představit jak nade mnou vrtí hlavou. 

Jediné záložky, které jsem schopná používat jsou ty obyčejné, které se mi tu hromadí od všech možných knihkupectví anebo internetových stránek, jako poděkování za nákup. Anebo ty, které jsem si v záchvatu diy vytvořila. Druhá věc je ta, že jsem pak už líná vstát z postele a pro tu záložku si dojít. A pak nastáva varianta "vezmucokolivcojeporuce". Rozhodla jsem se rozdělit článek do dvou částí, protože jich je opravdu dost.  



Jako fanoušek Harryho Pottera je záložka s HP tématikou něco co musím mít a když nenajdu to co by se mi líbilo na netu, jednoduše si je vytvořím. Jako např. tyto magnetické záložky.




Háčkování je činnost, kterou jsem se nikdy nenaučila. Naštěstí to umějí jiní a nevadí jim se se mnou podělit. A tak vznikly háčkované záložky v barvách kolejí. 




Krásky, které ani nevím kde jsem sebrala, ale je mi jasný, že mě zaslepilo HP téma 😂





Další láskou po HP jsou Gilmorky. Kdo by je nemiloval? Najít ale s nima záložky to už je věc druhá. Nenašla, a tak jsem si opět pár magnetických vyrobila. Už se těším až budou v prodeji Funko Pop Gilmorky. 






Záložky, které jsem si nechala vyrobit od někoho, kdo umí krásně psát. Blogerku Markétu najdete na Instagramu jako @mlovesreading a napíše vám na přání cokoliv po čem vaše srdce prahne. Já jich mám asi 10 🙈







Od stejné blogerky mám záložky i dřevěné. Tyhle všechny vypadají prostě skvěle na fotkách 😏







Kočku Šklíbu jsem dělala speciálně ke knihomolské svíčce a od té doby také sedí v mé knihovně. 





Záložky, které běžně používám. Bookdepository, Mega knihy, Martinus ... 





Na zbytek se podíváme zase v dalším článku. Těšit se můžete na záložky až daleké Arábie, magnetické záložky, diy a záložky od etsy prodejců. Dejte mi vědět co vy a záložky? Jste ukáznění čtenáří anebo zakládate stylem "co najdu v okolí 30cm to se hodí" 😂


Ptáte se jak budou pokračovat knihomolské svíčky. Konečně našly domov na Etsy jako QuackerCandle Teď je otevřen prodej březnových, ale najdete je tam zhruba do 15.února. Poté budou objednávky ukončeny a odesílám. Nově také dostanete slevový kod na příští nákup, který vám přijde emailem. Hodně se také ptáte, jestli je možné koupit se svíčkou "Knihomol" i jinou z obchodu. Samozřejmě jde to, ušetříte na poštovném, ale přijde vám zároveň s "Knihomolem" na začátku března. V plánu jsou dvě nové svíčky měsíčně, klidně mi napište jakou svíčku, inspirovanou knihou, by jste rádi měli. Kontaktovat mě můžete také na mé fb stránce Quacker's Messy Life  

Mějte krásnou neděli ♡




















You Might Also Like

13 komentářů

  1. Miluji záložky! Mám ale jen papírové, které hodně používám. Nedávno jsem si v knihkupectví koupila magnetické s kočičkami, ale na papírové mít stejně nebudou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Obvykle si nechávám záložky do knih, které mám doma či plánuji. Občas také nějaké vyrábím... Ale moje mánie nespočívá v tom je sbírat, ale aby každá kniha měla svůj vlastní kousek ve vlastním stylu (výřez z obálky apod)...

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jako lžičkou :D Jsem na tom stejně, záložka je vše co je v dosahu 30cm a vleze se do knihy :D Ale přesto záložky miluju, když jsou krásný a fotogenicky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a od kafe :D ale neboj jsem ji olizla pred tim :p nic jineho nebylo po ruce :D

      Vymazat
  4. Skvělý článek :) Máš krásné záložky, pěkně jsem se pokochala :) Já jich mám pár také, ale po pravdě - když nejsou po ruce, používám jakýkoliv kousek papíru :D Ale baví mě je i tvořit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju xxx ja ti nevim, ale ty moje po ruce nikdy nejsou :D

      Vymazat
  5. Paráda... :) Miluju HP. ♥ a jinak mám záložky papírové a hodně i plastikové - oblíbený je takový plastikový pejsek. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hm... tak buď jsem to blbě odklikla nebo tu holt budeš mít dva moje komentáře :-)
    Lžička?! Takhle ničit vazbu?? o_O
    Záložky jsou moje slabost, tak třeba ta, co máš i ty :-P Kromě zmiňovaných mám pár nádherných látkových (blízkovýchodní provenience) a základem je, aby ladily s knihou - barevně i tematicky, pochopitelně ;-).
    Tvá tvorba je ovšem skvostná!

    PS: Gilmorky nesnáším - vidíš, nejen, že někdo takový je, ale dokonce ho i znáš :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chci latkovou :D a vis ze u tebe me to vubec neprakvapuje :D z ceho ja jsem nadsena to u tebe propada a naopak :D nenadelas nic :))))))))

      Vymazat
    2. To ovšem ale VŮBEC není pravda! HP milujeme obě :-D :-D

      Vymazat

Počet zobrazení stránky