#10 Nedělní chvilka

8:39

Člověk má mnoho tváří. Všechno závisí na náladě či okolnostech. Podle tváře můžeme odhadnout jakou kdo má náladu, jestli je správný čas chtít nějakou laskavost, anebo bude lepší klidit se mu z cesty. Pojďme se pobavit s gif a převést je do běžného života knihomola. 


10. Tváří knihomola 


1. Známe to všichni. Někdo se nám líbí a my flirtujeme jako o život, aby se ryba chytila. A co když ten pan dokonalý začne mluvit o vaší oblíbené knize nebo autorovi? Och, ach asi takhle budete vypadat:



2. Anebo naopak je tu druhá možnost. Někdo se vám líbí, vy flirtujete jako diví a potom najednou přijde řeč na vašeho oblíbeného, milovaného, "nikdosehonesmídotknout" autora nebo knihu. A váš idol ho zkritizuje nebo popř. nemá absolutně páru o čem, nebo o kom, to mluvíte. Tak to potom vaše tvář říká tohle:



3. Nechápu jak se někdo může ptát, jaká je moje nejoblíbenější kniha. Nemám nejoblíbenější knihu, nemám nejoblíbenějšího autora. Mám pár oblíbených, kteří jsou nej, ale každá kniha, každý autor je tak jiný a jedinečný, že jednoho opravdu vybrat nemůžu. Ovšem pokud se mě někdo zeptá, tak budu vypadat asi takto: 



4. Knihomol tahá vždy sebou nějakou tu knihu nebo dvě, anebo tři. Představte si situaci, že nestíháte. Na poslední chvíli jste doběhli na autobus, anebo vlak. Dosednete, zalovíte v tašce a nic. Knihu jste zapomněli doma. Vaše tvář bude bude říkat toto: 



5. Představte si, že objevíte nové knihkupectví. Takové to staré, zapadlé, kde při vstupu zvoní zvonek nade dveřmi. Obklopují vás regály plné knih, kráčíte po dřevěné podlaze. Ve vzduch se vznáší vůně kožené vazby a papíru. Okolo vaších nohou se otře prodavačova kočka. Prodavač je starý mužík s brýlemi na nose, usrkávající čaj a ponořený v knize. Vaše tvář bude vypadat takto: 



6. Vůně knihy. To je něco, co miluje každý knihomol. Nos zabořený v nové knize, ta směs papíru a inkoustu. Víte, ale jak při své "čuchací" chvilce asi vypadáte???



7. Miluju knižní série. Nerada se loučím s někým koho jsem si oblíbila, takže pokud je víc knih s mojím hrdinou, jsem nadšená. Pak je tu ale ta otravná část, kdy čekáte, než kniha vyjde. Ale ten pocit, když zjistíte přesné datum. Vidíte tu tvář??? 



8. Někdy se ale stane, že váš oblíbený hrdina zemře. Jste naštvaný na autora, okolí nad vámi zoufale vrtí hlavou a vaše slzy rozmazávají stránky knihy. Není to fér!!! Koukněte se do zrcadla, jak při tom vypadáte: 



9. Zažili jsme to všichni. Čteme, jsme uprostřed napínavé části, blíží se dějový zvrat a v tom se objeví on. Vetřelec, který mluví, ptá se na nesmyslné otázky, má potřebu probírat něco "strašně důležitého". Ale vás to vůbec nezajímá. Chcete aby odešel, nechal vás na pokoji a vy můžete zjistit jak kniha pokračuje. V této situaci vaše tvář říká toto:



10. Knihy, o kterých se všude mluví. Vynášené do nebes. Skvělé, užasné, ohromující. Must have. Necháte se tedy strhnout davem a knihu si přečtete. Jenže něco je špatně. Kniha se vám z nějakého důvodu nelíbila a nenaplnila vaše očekávání. Ze všech stran neustále proudí nadšené recenze. A vaše tvář??? 





Doufám, že jste se aspoň trochu pobavili moji milí a třeba i v pár bodech našli :)))

Mějte krásnou neděli a vykročte do nového týdne správnou nohou xxx

V předchozím článku probíhá soutěž, tak pokud jste se ještě nezúčatnili určitě to napravte ;) 









  








You Might Also Like

7 komentářů

  1. Tak tohle je naprosto skvělé! :D Pobavila jsem se... a celkem dost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kdyby v pár! :-D :-D Od shora dolů, že by mě Velký Bratr fakt přeci jen viděl? :-D ;-) Hele, a nemůžu dostat výjimku a soutěžit na blogu a ty by sis mě třeba na ten fejsbúk přepsala? HM? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si myslis ze nemit fcb te zachrani??? :D pffff ... Ja ti uz minule rikala ze te tam pridam :)))))

      Vymazat
    2. Kam tam, proboha? Jako mezi hlasující? Jestli jo, tam v tom případě bych chtěla mít podpis od Dostojevskiho, Victora Huga, Pavla z Tarsu nebo třeba Ibn Isháqa - prodala bych ho a nikdo z rodiny (pokud by měl všech pět pohromadě a nerozfrcal to za kurvy a drogy) by už nemusel nikdy pracovat :-D A vážně - je to těžší, než říct nejoblíbenějšího spisovatele :-D Většina mých zamilovaných jsou buď mrtví nebo by se to dalo příliš snadno uskutečnit, což pak už není žádná výzva, že ano. Skoro jsem až doufala, že mě prostě vyškrtneš :-D A tak řeknu toho, koho prostě žeru: chtěla bych mít podepsanou knihu od Joea Sacca. :-)

      Vymazat
  3. A PS: Khaleda Hosseiniho podepsanýho mám - i s věnováním! ;-) Škoda, že to nemůžu napsat tam, aby mi mohly holky závidět :-D :-D ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně jsm se pobavila jen doufám, že vážně takto nevypadám :D Hlavně když čuchám ke knize :D
    Katy

    OdpovědětVymazat

Počet zobrazení stránky