Štěnice - Ben H. Winters

13:23

Anotace


Susan a Alex našli dům snů. Majitelka domu je sice poněkud výstřední a údržbář stále mumlá něco o sklepě, ale za tak nízký nájem by byl hřích ten byt nebrat. Jednoho rána se Susan probudí s divnými štípanci na těle. Každé ráno ...pokračováni ZDE


Ukázka


Byla jsem to já. To já jsem ten obraz takhle namalovala, a vůbec nevím proč. 
Susan cítila, jak jí žilami proudí temnota. Vyškrábala se na nohy, přistoupila k mabě a přejela prsty po třech štípancích hyzdících krásnou tvář Jessiky Spenderové. Promiň, Jessiko, omlouvala se v duchu, jako by neponičila jen portrét, ale ublížila dívce samotné. Promiň. 






Jak to vidím já 


Kniha se řadí do žánru hororu. Já bych řekla, že spíš než horor, bych jí zařadila do psycho thrillerů. Ovládne vaší hlavu neuvěřitelným způsobem, a i po přečtení vás odmítne pustit. Už obálka je jednoduchá a úderná. Je vám hned jasné o čem to je a na nic si nehraje. 
Mladá rodina najde snový dům za neuvěřitelnou cenu. Nastěhuje se, ale je všechno perfektní jak vypadá??? Susan objevuje kousnutí na jejím těle, vidí brouky, ale proč pouze ona??? Proč ostatní je nevidí??? Tím, že kniha má pouze 208 stránek, jste vtaženi do příběhu závratnou rychlostí a ponurost cítíte s každou otočenou stránkou. 
Myslím,že autor přesně vystihl naší mysl. Jak si něco dáte do hlavy, tak to tam je. A pojídá vás to, i když se snažíte logicky zdůvodnit a hledáte důvody, proč to tak není. A ono to nefunguje, jednou to zasekne drápek a je to tam. Stejně jako to měla Susan se štěnicemi. Všichni okolo jí tvrdí, že žádné štěnice tam nejsou, pouze ona je vidí, pouze ona má štípance. Nejen její okolí si začíná myslet, že je blázen, ale i ona sama začne pochybovat o jejím duševním zdraví. V knize jsou skvělé dialogy, kde mluví sama se sebou a vy sledujete její myšlenkové pochody. Jednu chvíli se přikláníte k tomu, že je blázen, za pár minut věříte, že tady opravdu něco je. Nevíte a tápete, přesně jako Susan. A když už máte pocit, že víte tak se objeví twist a zjistíte že vlastně nevíte vůbec nic. Utápíte se ve  vlastních pochybách a s každou novou kapitolou jste víc paranoidní. Sugesce je tak silná, že máte pocit, že ty zatracení brouci jsou všude. A drbete se a drbete se :D 

Buďme opatrní, čemu dovolíme vstoupit a co necháme ovládat naší mysl. Vaše mysl, stejně jako oheň, je dobrý sluha, ale zlý pán. 






Hodnocení


Dávám 5 z 5. Kniha mě donutila přemýšlet nejen nad příběhem. 


A až půjdete večer spát, tak vám přeji dobrou noc, ať vás blechy štípou celou noc ;)


You Might Also Like

1 komentářů

  1. TO vypadá hodně dobře, knížku mají u nás v knihovně, tak už vím co si tam příště půjčím :) Dík za tip :)

    OdpovědětVymazat

Počet zobrazení stránky