Ostrov strachu - R L Stine

15:45










Rachel Martinovou přátelé varovali, ať na narozeninovou párty Brendana Feara, která se koná v lesním sídle jeho rodiny na tajemném ostrově, nechodí. Jenže Rachel je do Brendana zakoukaná a má radost z toho, že ji pozval. Oslavenec má na večírku v plánu spoustu her. Ovšem jednu hru neplánoval nikdo - hru na vraždu. pokračování ZDE







Prohledával dům a našel Viktorii nahoře v ložnici. Stála před krbem a oči jí zářily. Zavolal na ni, ale nepohnula se. Dennis došel až k ní a objevil tu nejhrůzostrašnější věc ve svém životě.
Viktorie byla vycpaná. Dokonalé dílo. Vypadala jako živá. Dennis tomu nemohl uvěřit. Klouzal očima po jejím těle dolů. A pak uviděl v její ruce dlouhou jehlu. A začal vřískat - protože si uvědomil, že Viktorie Fearová vycpala SAMA SEBE!












Znáte "Stopy hrůzy"? Slabý paperback, který vycházel jednou měsíčně, byl věrným průvodcem v mém dospívání. Nedočkavě jsem vyhlížela, kdy se nový díl objeví na pultech a já si odnesu další nálož plnou hrůzy domů. Příběhy amerických puberťáků, první lásky, přátelství na žívot a na smrt okořeněné vraždami, duchy a černou magií. Nejlepší příběhy byly od R L Stine z "Ulice strachu". 

Když jsem viděla, že vydal novou knihu bylo mi jasné, že ji musím mít. Ta kýčovitá obálka, tolik typická pro 90tá léta, mě udeřila přes tvář nostalgickou vlnou. Jako starý přítel, kterého jste neviděli léta, ale v minulosti jste byli nejlepší přátelé. "Ahoj, tady jsem, pamatuješ si ještě na mě"? 

Nostalgie, to je to co je na této knize super. Listováním stránek vás vrací o desetiletí zpět a kdo tohle dokáže? Bohužel musím říct, že to jediné bylo skvělé. V dnešní době se ya literatura posunula do úplně jiných dimenzí. Přidat do knihy mobilní telefony a sociální sítě opravdu stačit nebude. Snaha byla, ale nefungovalo to. 



Umíráte touhou si hrát?


Příběh není strašidelný, není to ten Stine, kterého jsem milovala a hltala jeho knihy jednu za druhou. Nebo možná jsem jen starší a vidím věci jinak. Někdy je lepší staré přátelé nepotkávat. Možná se změní oni anebo se změníte vy, a po setkání zbyde jen pachuť starých časů a zklamání ze současnosti. Zároveň ale vím, že další knihu si koupím opět. Možná jen pro tu nostalgii, kterou u mě autor vyvolává, anebo možná chci toho přítele zpět. Přítele jakým byl ve starých časech. 60%


Žánr - horor

Originální název - Party games

Nakladatelství Baronet, 2017

Počet stran - 216




Krásný zbytek dne ♡







You Might Also Like

13 komentářů

  1. Já od toho příběhově moc neočekávám, ale očekávám tu zmíněnou NOSTALGII!
    Už jen kvůli ní, je to moje must read..
    Krásný fotky a krásně napsáno , palec nahoru :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nečekám od toho bombu, ale z nostalgie si ho přečtu taky. :) Navíc se teď snažím postupně přečíst všechny Stopy hrůzy, takže Ostrov strachu u toho nesmí chybět. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro nás fanoušky to je must have :))))))) Já mám všechny ve čtečce ale chci si dovézt ty co mám u našich v papíru a dokoupit co mi chybí ♡ děkuju xxx

      Vymazat
    2. Dají se ještě někde sehnat? Mně je totiž vždycky půjčovala kámoška. Teď je mám taky ve čtečce, ale papírovou nemám jedinou, i když ty srdcovky bych si koupila ráda. :)

      Vymazat
    3. dají :) ale už jen přes bazary nebo databaze :)))))

      Vymazat
    4. No jo, jak jinak...to se dalo čekat, ale naivně jsem doufala... tak nic. :D

      Vymazat
  3. Také to byly knihy mého dospívání vsadím se, že bych byla asi také tež zklamaná, ale už jsme prostě starší a známe i lepší knihy :)

    OdpovědětVymazat
  4. Téma zní docela dobře, možná tomu dám šanci. ;) Ale koukám, že čteš nového Keplera. :) Na toho jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc povedené fotky! :) O tomto autorovi jsem neslyšela, ale anotace zní docela lákavě.

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju ♡ R L Stine byl takovy King pro mlady :D

      Vymazat

Počet zobrazení stránky